ZATERDAG 27 AUGUSTUS 2022

ALAIN CLARK


18:45 - 19:45 UUR

Alain Clark is Nederlands popmuzikant, schrijver en producer. Hij scoorde hits met nummers als ‘This ain’t gonna work’, ‘Father and Friend’, ‘Blow me away’ en ‘Back in my world’.
Alain Clark komt op jonge leeftijd in aanraking met muziek, zijn vader speelde in een soul-coverband. Toen Alain Clark jong was, ging hij altijd mee naar optredens en leerde muziek in de die tijd enorm waarderen. Hij heeft voor het eerst opgetreden toen hij 15 jaar oud was, samen met de band van zijn vader. Door deze ervaring is zijn passie voor muziek ontstaan.
Beste mannelijke artiestIn 2004 kwam Alain Clarks eerste album ‘Alain Clark’ uit met daarop zelfgeschreven Nederlandse nummers. Met de single ‘Heerlijk’ scoorde hij een hit. In 2007 bracht Alain Clark zijn eerste Engelstalige album ‘Live it out’ uit, dat al na 12 weken werd bekroond met een gouden plaat. Inmiddels is het album meer dan 180.000 keer over de toonbank gegaan en daarmee drie keer platina.
Ook de singles van ‘Live it out’ werden grote successen. De eerste single ‘This ain’t gonna work’ werd een top 3-hit en stond veertien weken in de Top 40. De tweede singel ‘Father & Friend’, een duet met zijn vader Dane, was zelfs nog succesvoller. Deze single werd in 2009 ook uitgebracht in het Verenigd Koninkrijk, Italië en Zwitserland. Eind 2007 ontving Alain Clark een Mega Award. Eind 2009 ontving Alain Clark de Edison Music Award voor de beste mannelijke artiest.
In 2010 bracht Alain Clark zijn tweede Engelstalige album ‘Colorblind’ uit. Bij het verschijnen ervan bereikte het album al meteen de gouden status. In 2012 volgde vervolgens het funky album ‘Generation Love Revival’. Zijn vijfde Engelstalige album album ‘Bad Therapy’ verscheen eind 2017.
In 2018 deed Alain Clark mee aan het televisieprogramma ‘Beste Zangers’. Hij vond dit “echt boven verwachting leuk”.
Alain Clark was in 2013 voor het eerst op CuliNESSE aanwezig en zal op zaterdag 27 augustus voor de tweede keer het podium beklimmen.

ALAIN CLARK
FATHER & FRIEND


ALAIN CLARK
THIS AIN'T GONNA WORK


Kom jij ook naar CuliNESSE 2022?


Gezellig dat je erbij bent!