ZATERDAG 27 AUGUSTUS 2022

ANOUK


20:45 - 21:45 UUR

Anouk wordt gezien als de populairste rockzangeres van Nederland. Ze brak in 1997 door met de single ‘Nobody’s wife’ en stond sindsdien met verscheidene nummers in de Nederlandse en Belgische hitlijsten.
Enkele van haar andere hits zijn ‘R U Kiddin’ me’, ‘Michel’, ‘Girl’, ‘Lost’, ‘Modern World’, ‘Three Days in a Row’, ‘Woman’ en ‘Dominique’. Anouk heeft inmiddels 19 albums uitgebracht. Daarnaast behaalde ze voor Nederland de negende plaats op het Eurovisiesongfestival 2013 met het nummer ‘Birds’.
Hoge noteringen in de Nederlandse en Belgische hitlijstenMet ‘Wen D’r Maar Aan’ heeft Anouk in 2018 haar eerste Nederlandstalige album uitgebracht. Een verrassend nieuw geluid, zelfs voor een artiest die toch al nooit voorspelbaar was. Want ja, het is inderdaad even wennen: Anouk die zingt in haar eigen taal. Het resultaat mag er zijn, maar ze moest er wel haar grenzen voor verleggen.
Het begon allemaal n 2015, toen Anouk voor de grap een verjaardagslied zong voor haar vriend Dominique. Die vond het zo mooi dat ze ‘Dominique’ uitbracht als single. “Waarop mensen zeiden: ‘Joh, je moet een heel Nederlandstalig album maken.’ Ik vond dat best wel een uitdaging, temeer omdat ik muzikaal een beetje verveeld was geraakt”, aldus Anouk.
Een uitdaging werd het. In eerdere jaren vloeiden de songs moeiteloos uit haar pen. Nu ze voor het eerst in haar eigen taal componeerde, ging dat opeens niet zo vanzelf. Terugblikkend kan ze erom lachen: “Er waren best momenten dat ik dacht: Waar de hel ben ik aan begonnen?!” Dat het allemaal goed is gekomen bewijzen de hoge noteringen in de Nederlandse en Belgische hitlijsten.
Op zaterdag 27 augustus zal Anouk voor het eerst op CuliNESSE haar hits ten gehore brengen.

ANOUK
NOBODY'S WIFE


ANOUK
DOMINIQUE


Kom jij ook naar CuliNESSE 2022?


Gezellig dat je erbij bent!