Candy Dulfer
Zaterdag 25 augustus


Vanaf 22:30 uur


Candy Dulfer is bekend saxofonist. Candy is de dochter van Hans Dulfer, ook een bekend saxofonist. Al op jonge leeftijd trad ze op met haar vader. Op 11-jarige leeftijd maakte ze haar eerste plaat met hem. In 1982 trad ze met haar band Own Cultivation op, op het North Sea Jazz Festival.

De grote doorbraak


Met drummer Joost Kesselaar, bassist Tom Jaburg (broer van de eveneens bekende Bas Jaburg), gitarist Eddy Polak (Tup) en trompettist/zanger Winfried Splinter schreef ze geschiedenis: De Faya Lobbi zaal zat bomvol om de jongste band uit de geschiedenis van het North Sea te zien.

Drie jaar later richtte ze haar eigen band op, de Funky Stuff. Vrij snel hierna trad ze regelmatig op voor radio en televisie. Ook speelde ze mee op de soundtrack van Een Maand Later.

Op CuliNESSE kun je de Candy Dulfer bezichtigen op zaterdag 25 augustus.

Kom alvast in de stemming


Internationaal succes


In 1987 speelde Dulfer in het voorprogramma van Madonna in het Feyenoord-stadion in Rotterdam. Later vroeg ook Prince haar om op te treden in zijn voorprogramma voor zijn concerten in Nederland.

Drie dagen voor het optreden zegde Prince Funky Stuff onverwachts af. Na een boze brief van Dulfer, mocht ze een nummer met hem spelen, dat zo'n indruk op Prince maakte dat hij haar vroeg om met hem aan enkele projecten in de Verenigde Staten te werken.

In 1989 maakte Dulfer enkele nummers met Dave Stewart, gitarist van Eurythmics. Eén van deze nummers, Lily was here, de titeltrack van de Nederlandse speelfilm De kassière, werd eind 1989 een nummer 1-hit in Nederland. Candy Dulfer had in 1990 een gastoptreden bij Pink Floyd op het festival “Live at Knebworth” Ze speelde toen de saxofoonpartij in het nummers Shine On You Crazy Diamond en Money.

Candy Dulfer is als een kind aan huis van CuliNESSE. Al sinds het begin geeft ze spetterende shows aan het strand van de Zevenhuizerplas. Zowel oude als nieuwe bezoekers zijn gek op haar, met als rede dat ze tijdens de achtste editie van CuliNESSE wederom het podium zal betreden.

Je ziet het optreden van Candy Dulfer op zaterdag 25 augustus, als afsluiter van CuliNESSE 2018.