DONDERDAG 25 AUGUSTUS 2022

CANDY DULFER


19:45 - 20:45 UUR

Candy Dulfer is Nederlands bekendste saxofoniste. Naast haar solocarrière is Dulfer sinds 2014 onderdeel van de gelegenheidsformatie Ladies of Soul.
Candy Dulfer is de dochter van Hans Dulfer, ook een bekend saxofonist. Al op jonge leeftijd trad ze samen met haar vader op en op 11-jarige leeftijd maakte ze haar eerste plaat met hem. In 1982 trad ze met haar band Own Cultivation op op het Nort Sea Jazz Festival. Ze waren daarmee de jongste band uit de geschiedenis van het festival. Drie jaar later richtte Candy Dulfer haar eigen band Funky Stuff op. Met deze band heeft ze onder andere opgetreden met Madonna, Prince, Pink Floyd en Beyoncé.
Candy Dulfer blijft grenzen verleggenIn 1990 verscheen haar debuut soloalbum ‘Saxuality’. Op dat album stonden meerdere grote hits en wereldwijd gingen er meer dan een miljoen exemplaren over de toonbank. Later volgden er nog meer soloalbums zoals ‘Sax-a-go-go’ en ‘Big Girl’, waarvan de titel een knipoog was naar een vroeger album van haar vader ‘Big Boy’.
Haar vierde album ‘For the love of you’ zag in 1997 het levenslicht en bevatte bijdragen van onder andere Trijntje Oosterhuis en Berget Lewis. Het album werd een groot succes en opnieuw toerde Candy Dulfer de halve wereld over om het album te promoten. In de jaren die volgden, volgden er nog meer albums: ‘Girls Night Out’, ‘Live in Amsterdam’ en ‘Right in my Soul’. In 2007 bracht ze haar album ‘Candy Store’ uit, geproduceerd door haar nieuwe platenmaatschappij Heads Up International.
Ze blijft ook tegenwoordig nog grenzen verleggen met de release van haar nieuwste album ‘Together’. Het album is geïnspireerd op alles wat geweldig is in jazz, disco, soul, dance en R&B, maar is ook een eigentijdse interpretatie van wat er vandaag in de muziek en de wereld gebeurt. Candy creëerde een diep persoonlijke en unieke mix van muzikale genres en invloeden, samengebonden door haar kenmerkende geluid, met haar extreme veelzijdigheid. Tussen haar vele concertreizen over de hele wereld, slaagt ze er nog steeds in om de Nederlandse vrouwelijke supergroep de Ladies of Soul te vergezellen voor hun jaarlijkse uitverkochte concerten in de Ziggo Dome, is ze een headline-performer op Jazz Cruises in de VS en Europa en is ze ambassadeur voor de Nederlandse ALS Foundation.
Candy Dulfer heeft eerder in 2011, 2012, 2015 en 2018 op het podium van CuliNESSE gestaan. Op donderdag 25 augustus zal ze voor de vijfde keer optreden.

CANDY DULFER
LILY WAS HERE


CANDY DULFER
SAXUALITY


Kom jij ook naar CuliNESSE 2022?


Gezellig dat je erbij bent!