VRIJDAG 26 AUGUSTUS 2022

CHEF'SPECIAL


21:45 - 22:45 UUR

Op de tiende editie van CuliNESSE worden oude bekenden verwelkomd en sluiten we dag af met een nieuwe naam. Op vrijdag zal Chef’Special voor het eerst het podium van CuliNESSE betreden.
Chef'Special is een vijfkoppige formatie uit Haarlem, opgericht in 2008. De band bestaat uit zanger Joshua Nolet, drummer Wouter Jerry Prudon, toetsenist Wouter Heeren, gitarist Guido Joseph en bassist Jan Derks.
Haarlemse band met internationale allureChef'Special is de laatste jaren uitgegroeid tot een grote naam in de Nederlandse muziek. De band brengt een mix van funk, reggae en hiphop met elementen uit pop en rock. Vrolijke, opzwepende muziek, met zang en raps van de charismatische frontman Joshua Nolet.
In 2009 brengt Chef’Special hun eerste EP ‘Hungry’ uit, die met een spetterend concert gepresenteerd wordt in het poppodium Patronaat in Haarlem. De band werkt in 2010 hard aan hun debuutplaat One For The Mrs., die in maart 2011 verschijnt. De eerste single heet 'Scribblin', hiermee wordt de band tot 3FM Serious Talent uitgeroepen.
In het voorjaar van 2010 bracht de band de videoclip van de single Too far gone uit. Drummer Wouter Prudon bedacht de clip samen met studenten van de Filmacademie in Amsterdam. Matthijs van Nieuwkerk en het programma De Wereld Draait Door komen voor in de clip. De band wint hiermee de vakjury- en publieksprijs op het Nederlands Online Filmfestival. In het seizoen van 2011/2012 is Chef'Special de huisband van De Wereld Draait Door. Heel Nederland maakt kennis met hun vrolijke en unieke nummers.
In 2014 komt Chef'Special met een tweede studioalbum getiteld Passing Through. Daar staan onder andere de singles 'On Shoulders' op en 'In Your Arms'. Dit laatste nummer schrijft Joshua last-minute, vlak voor het opnemen van het album, voor zijn overleden vader. Het nummer wordt al snel een van hun grootste live-successen.
De volgende stap is een doorbraak in Amerika. In 2015 tourt Chef’Special door de Verenigde Staten en daar blijven ze niet onopgemerkt! Het toonaangevende Amerikaanse muziekblad Billboard tipt het nummer 'In Your Arms' als een track die je in de gaten moet houden.
In 2017 verschijnt het album Amigo. Het gelijknamige nummer wordt direct 3FM Megahit. Door de aanstekelijke, vrolijke tekst doet de single het enorm goed op festivals. Verder doet ook 'Try Again' het lekker, voor deze single krijgt Chef'Special een gouden plaat.
In 2020 komt het album ‘Unfold’ uit, waarmee de band in 2021 de 3FM Award voor beste album wint. Dat jaar winnen ze ook de 3FM Award voor beste groep.
Chef’Special zal in 2022 voor het eerst optreden op het podium van CuliNESSE. Verwacht een knallende afsluiter van de vrijdagavond!

CHEF'SPECIAL
AMIGO


CHEF'SPECIAL
AFRAID OF THE DARK


Kom jij ook naar CuliNESSE 2022?


Gezellig dat je erbij bent!