VRIJDAG 26 AUGUSTUS 2022

DOTAN


20:00 TOT 21:00 UUR

Eind 2009 schrijft Dotan een e-mail naar de wereldberoemde producers Martin Terefe en Sacha Skarbek met de vraag of ze hem kunnen helpen met zijn carrière. En niet voor niets; een week later reist hij af naar Londen om met de twee samen te werken.
Begin 2010 tekent Dotan een contract bij EMI Music, waarbij hij de kans krijgt om een album op te nemen in Los Angeles. Begin 2011 komt de singel ‘This Town’ uit, door 3FM uitgeroepen als Megahit. Door hetzelfde radiostation wordt Dotan tot 3FM Serious Talent uitgeroepen. De single wordt gevolgd door zijn debuutalbum ‘Dream Parade’. Het album krijgt veel lovende recensies en wordt in veel verschillende landen uitgebracht, waaronder zijn geboorteland Israël. Dotan is in hetzelfde jaar de eerste artiest die langer dan 6 maanden op de eerste positie in de Serious Talent Charts is blijven staan.
SuperCrazyTurboTopHitIn 2014 kwam zijn tweede album ‘7 Layers’ uit, dat werd gepresenteerd in Paradiso. Het album kwam binnen op nummer 2 van de Album Top 100. De singel ‘Home’ van het album werd door Coen & Sander uitgeroepen tot SuperCrazyTurboTopHit, als 3FM Megahit en werd de Alarmschijf op Radio 538. De singel behaalde de tweede plaats in de Nederlandse Top 40 en was tevens de hoogste binnenkomer in de Top 2000 van 2014.
Na een jaar stilte kwam Dotan begin 2019 terug met zijn nieuwe single ‘Numb’. Hij heeft dit nummer geschreven in de periode die volgde nadat er grote ophef was ontstaan rondom het onderzoek naar het trollenleger van de muzikant. In ‘Numb’ refereert Dotan aan deze periode. Later in 2019 bracht Dotan de tweede single van het jaar ‘Letting Go’ uit.
Op vrijdag 26 augustus zal Dotan voor het eerst op het podium van CuliNESSE staan en daar zijn hits ten gehore brengen.

DOTAN
HOME


DOTAN
NUMB


Kom jij ook naar CuliNESSE 2022?


Gezellig dat je erbij bent!