VRIJDAG 25 AUGUSTUS 2023

JONATHAN JEREMIAH

TIJDEN VOLGEN

Er is een eenvoudige verklaring voor de oorsprong van de eenzame man in het geval van Jeremiah: hij was een bewaker in de Wembley Arena en componeerde liedjes in zijn hoofd tijdens de nachtwacht. Zijn vader was daar elektricien en loste het werk voor hem op. Stel je Jonathan voor, zo groot als een deur, die de ingang van de snookerhallen bewaakt. Zijn vader, die uit India kwam, had ook invloed op Jonathans muzikale ontwikkeling. Niet alleen de platen van Cat Stevens of Elvis die in het ouderlijk huis werden gedraaid, maar ook de films die samen werden gekeken. Het was de muziek die Jonathan bijbleef.


Sinds hij in 2011 op het toneel verscheen met A Solitary Man, wordt Jeremiah vergeleken met iconische artiesten als Scott Walker, Serge Gainsbourg en Terry Callier. Momenteel tourt Jonathan Jeremiah door Europa met zijn nieuwe album ‘Horsepower For the Streets’.


Deze Britse artiest geeft een de vrijdag van CuliNESSE een internationaal tintje. Droom weg bij zijn gevoelige liedjes en prachtige stem.

JONATHAN JEREMIAH

HAPPINESS


Kom jij ook naar CuliNESSE 2023?

Gezellig dat je erbij bent!