DONDERDAG 25 AUGUSTUS 2022

KREZIP


21:45 - 22:45 UUR

Op de tiende editie van CuliNESSE zal het festival elke dag een nieuwe dagafsluiter hebben. Eén van deze nieuwe namen is Krezip.
Deze Tilburgse band bestaat uit zangeres en pianiste Jacqueline Govaert, haar zus Anne Govaert op gitaar, Annelies Kuijsters op toetsen, Joost van Haaren op bas, Jan Peter Hoekstra op gitaar en Bram van den Berg op drums.
Één laatste keer een rondje festivalsKrezip brak in het jaar 2000 door na een optreden op Pinkpop waarna heel Nederland en België verslingerd raakten aan de superhit ‘I Would Stay’, die in beide landen de koppositie in de hitlijsten haalde. In de jaren daarna bracht de band meerdere albums uit, en scoorde ze meerdere grote hits met o.a. ‘Out Of My Bed’, ‘All My Life’ en ‘Sweet Goodbyes’.
In 2009 besloot de band te stoppen en gingen ze ieder hun eigen weg, maar niet voordat ze twee afscheidsshows deden in een strak uitverkochte Heineken Music Hall (tegenwoordig AFAS Live). Begin 2019 kondigde de band aan weer bij elkaar te komen voor een optreden op Pinkpop en drie uitverkochte shows in de Ziggo Dome, waar zij hun nieuwe album ‘Sweet High’ naar buiten brachten. Het album heeft inmiddels de Gouden status behaald en de single ‘Lost Without You’ de Platinum status.
Na Pinkpop en drie shows in de Ziggo Dome in 2019 heeft Krezip de smaak te pakken. De band heeft het zo naar haar zin op het podium en de reacties van het publiek zijn zo hartverwarmend, dat de bandleden hebben besloten om na De Vrienden van Amstel LIVE toch nog een festivalseizoen eraan vast te plakken.
Jacqueline Govaert zegt in een reactie: “Toen we begin 2019 aan dit avontuur begonnen was de insteek natuurlijk om nog één keer samen op het podium te staan. Maar je kan je in 2020 toch geen festivalseizoen zonder Krezip voorstellen?! We kunnen het publiek nog niet loslaten en we kijken er ontzettend naar uit om nog één laatste keer een rondje festivals met elkaar te doen”.
Wil jij ook meezingen met alle oude én nieuwe hits van Krezip? Ze zullen op donderdag 25 augustus optreden op CuliNESSE.

KREZIP
I WOULD STAY


KREZIP
LOST WITHOUT YOU


Kom jij ook naar CuliNESSE 2022?


Gezellig dat je erbij bent!