Milow
Vrijdag 24 augustus


Vanaf 20:15 uur


Milow, geboren als Jonathan Ivo Gilles Vandenbroeck, is een Belgische singer-songwriter. De zanger is bekend van zijn grote hits You Don't Know, Ayo Technology, You and Me (In My Pocket) en Little in the Middle en was de grote winnaar van de Music Industry Awards (MIA's) 2007, 2008 en 2011.

De grote doorbraak


Milow werd voor het eerst gehoord op Humo's Rock Rally 2004. Daar stroomde hij onmiddellijk door tot de finale, maar een podiumplaats miste hij net.

De jury noemde zijn cover van Bruce Springsteens Thunder Road de beste van de jongste editie en oordeelde dat zijn nummer You Don't Know tot de sterkste drie van de wedstrijd behoorde. In januari 2006 bracht Milow zijn eerste cd uit. The Bigger Picture werd opgenomen in eigen beheer, met behulp van producer Nigel Powell.

Milow is de eerste buitenlandse artiesten die het podium van CuliNESSE zal betreden. Op vrijdag 24 augustus speelt hij om 20:15.

Kom alvast in de stemming


De winnaar van de MIA's


Op 6 februari 2009 bemachtigde Milow vijf MIA's. Hij was daarmee de grote winnaar van de uitreiking van de MIA's van 2008. Milow ontving de prijzen in de categorie├źn "Beste solo man", "Beste videoclip", "Beste pop", "Beste song" en "Beste download".

Ook in 2011 was hij de grote winnaar van de MIA's. In de zomer van dat jaar kreeg hij met het nummer Ayo Technology een vermelding in het Amerikaanse blad Time Magazine. In 2016 heeft hij zijn negende album 'Modern Heart' uitgebracht met als singles 'Howling At The Moon', 'Lonely One' en 'No No No'.

Milow is de eerste buitenlandse artiesten die het podium van CuliNESSE zal betreden. Op vrijdag 24 augustus speelt hij om 20:15.