ZATERDAG 27 AUGUSTUS 2022

NICK & SIMON


17:00 - 17:45 UUR

Op de jubileumeditie van CuliNESSE zal er van alle afgelopen jaren een nieuwe artiest optreden. Na hun optreden in 2014 betreden Nick & Simon in 2020 voor het tweede keer het podium in Nesselande.
Een kerstviering op school zorgt ervoor dat Nick Schilder en Simon Keizer voor het eerst samen zingen. Het is meteen duidelijk: dat smaakt naar meer. Waar het zangduo eerst bekend werd als ‘de vrienden van Jan Smit’, hebben zij inmiddels een geheel eigen sound ontwikkeld.
Van kerstviering tot CuliNESSE!De eerste single ‘Steeds Weer’ knalt in 2006 meteen de radioplaylists en hitlijsten in. Binnen een jaar zijn Nick & Simon al niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekwereld. In januari 2007 ontvangen ze een Zilveren Harp en de singels ‘Kijk Omhoog’ en ‘Pak Maar Mijn Hand’ komen binnen op de eerste twee plekken van de Single Top 100. Het album ‘Vandaag’ komt op nummer 1 binnen in de Album Top 100 en krijgt op de dag van verschijnen al de gouden status, inmiddels is het vier keer platina. Met ‘Rosanne’ schieten Nick & Simon voorgoed de onsterfelijkheid in. Het aanstekelijke nummer staat in totaal 55 weken in de Single Top 100 en is in 2008 het meest gedraaide nummer in de Nederlandse horeca, goed voor een SENA Mediatools Award.
In de jaren die erop volgen slaan Nick & Simon meerdere muzikale records aan diggelen. Daarnaast verkopen ze twee keer Ahoy Rotterdam uit, staan ze vier keer in een bomvol GelreDome tijdens Symphonica In Rosso en treden ze op in Koninklijk Theater Carré.
Ook televisie blijkt een goed zittend pak voor het duo. Zo zijn ze te zien geweest in verschillende realityshows, als coaches in The Voice of Holland en hun eigen programma ‘Nick tegen Simon’. Maar natuurlijk ook in ‘The Dream’, waarbij ze samen met gelegenheidsmanager Kees Tol op reis gaan om zich te inspireren door de muziekcultuur van het land dat zij bezoeken.
Nick & Simon zullen – na hun eerste optreden op CuliNESSE in 2014 – op zaterdag 27 augustus voor de tweede keer het podium in Nesselande betreden.

NICK & SIMON
PAK MAAR MIJN HAND


NICK & SIMON
ROSANNE


Kom jij ook naar CuliNESSE 2022?


Gezellig dat je erbij bent!