DONDERDAG 25 AUGUSTUS 2022

NIELSON


17:45 - 18:45 UUR

Tijdens de jubileumeditie van CuliNESSE maakt het festival een trip down memory lane; naast de headliners zal het podium beklommen worden door oude bekenden. Een van deze oude bekenden is Nielson.
Zijn debuutalbum ‘Zo van aah yeah’ kwam uit in 2014 en bereikte de tweede plaats in de Nederlandse albumlijst. Met de singel ‘Sexy als ik dans’ brak Nielson in het najaar van 2014 ook door in Vlaanderen, waar dit een nummer 1-hit werd.
Nieuwsgierig naar alles wat er nog meer op zijn pad komtNielson ging naar de Herman Brood Academie, waar hij zich specialiseerde in rappen. Met een rap-act won hij in 2008 de voorrondes van de Kunstbende. Hierna stond hij onder andere in het voorprogramma van de Opposites en is hij onderdeel geweest van een zang- en dansformatie. In 2012 deed hij mee aan de talentenjacht ‘De beste singer-songwriter van Nederland’. Hij won deze wedstrijd niet, maar scoorde vervolgens wel een hit met zijn zelfgeschreven nummer ‘Beauty & the brains’. In 2013 boekte Nielson grote successen met de singles ‘Hoe’, een duet met Miss Montreal, en ‘Mannenharten’, een duet met Bløf.
Nielson brak door met ritmische, energieke en opgewekte nederpop, maar nu is het tijd voor het volgende hoofdstuk. Met het succes groeiden niet alleen zijn verantwoordelijkheden, maar ook zijn zelfvertrouwen en ambitie. “Ik wilde met mijn muziek persoonlijker worden. Ik ben er klaar voor om te laten zien wie ik echt ben, wat ik belangrijk vind” aldus Nielson.
Nielson werkte voor zijn nieuwe album ‘Diamant’ samen met Miles Walker, een Amerikaanse mixer/producer die hits van onder meer Beyoncé, Rihanna en Kygo op zijn naam heeft staan. Op de nieuwe tracks maken akoestische klanken plaats voor elektronische beats. Als de tekst daarom vroeg, paste Nielson ook zijn zangtechniek aan. Minder volume, meer beleving, op zoek naar een diepere laag die de muziek nog meer ‘smoel’ gaf. “Kwetsbaarheid is mijn kracht geworden”.
En ‘Diamant’ is nog maar het begin. Een grote, maar – als het aan hem ligt – eerste stap in de persoonlijke ontwikkeling van Nielson. Een tussenstation in de zoektocht naar zichzelf. Want die zoektocht duurt voort: Nielson is enorm nieuwsgierig naar alles wat er nog meer op zijn pad komt. Hij is er klaar voor, het veilige masker is af. En dat is precies de bedoeling.
Na in 2014 en 2016 eerder op het podium van CuliNESSE te hebben gestaan, zal Nielson op donderdag 25 augustus voor de derde keer het podium beklimmen.

NIELSON
SEXY ALS IK DANS


NIELSON
DIAMANT


Kom jij ook naar CuliNESSE 2022?


Gezellig dat je erbij bent!