RESTAURANT FRED

2 MICHELINSTERREN


Tweesterrenrestaurant Fred is een bijzondere deelnemer op CuliNESSE. Met twee Michelin sterren is dit restaurant een must see tijdens het festival. Dit restaurant, onder leiding van eigenaar en chefkok Fred Mustert, belooft een tongstrelende toevoeging te zijn aan de culinaire line-up.
Over Fred Mustert
‘Ik ben in 1964 geboren in Gouda, woon in Oostvoorne, maar ben gek op Rotterdam. Als je de weg weet, is het een heel fijne plek. Een werkstad.No nonsense. Lekker eten is me thuis niet met de paplepel ingegoten. Pas tijdens mijn opleiding leerde ik wat genieten is en ontdekte ik hoe graag ik in de keuken sta. Hoe heerlijk ik het vind om te experimenteren. Om nieuwe, spannende combinaties te ontdekken. Het meeste heb ik in de praktijk geleerd.
Mijn kookstijl is gebaseerd op de klassieke Franse cuisine, maar ik geef mijn eigen draai aan gerechten. Herkenbaarheid staat op één. Moesjes of poeders kom je bij ons nauwelijks tegen op je bord. Of, zoals je nu vaak ziet: gel. Dat gebruik ik liever ergens anders voor. Het product laten zoals het is, dáár hou ik van.
De meeste voldoening haal ik uit het werken met schaal- en schelpdieren en alle primeurgroenten. Ik volg geen trends. Ik laat me leiden door de seizoenen dus door de mooiste meest verse producten. Mijn keuken is ook gebaseerd op zuren. Met name citrusfruit zorgt ervoor dat gerechten licht verteerbaar zijn. We bieden kwaliteit. Ik ben geen commerciële kok: ik koop veel te dure ingrediënten in. Ik kan niet anders: ik ben altijd op zoek naar nóg betere producten. Ik wil dat onze gasten die sterren ook echt proeven. Dat gevoel is nu nog sterker geworden. Na het toekennen van de tweede zei ik als eerste: jongens, werk aan de winkel!’


Bezoek dit restaurant
Honingerdijk 263
3063 AM Rotterdam
Naar de website