VRIJDAG 25 AUGUSTUS 2023

SELAH SUE

TIJDEN VOLGEN

Selah Sue, oftewel Sanne Putseys, is afkomstig uit het Vlaams-Brabantse Bertem. Ze speelt vanaf haar vijftiende akoestische gitaar en begon toen ook al eigen liedjes te schrijven. Op haar 17e treedt ze als jongste en enige vrouwelijke artieste op tijdens het ‘Open song contest’. Daar wordt ze ontdekt en al snel speelt ze in het voorprogramma van zanger Jamie Lidell in Londen en Parijs, staat ze met de groep Novastar in Paradiso Amsterdam en in het voorprogramma van Prince in Antwerpen.


Twee van haar bekendste nummers zijn het akoestische 'Mommy' en 'Black part love'. Deze laatste werd in december 2008 als haar eerste single uitgebracht. In 2009 trad Sue op op het North Sea Jazz Festival en bij Lowlands. Ook was ze dat jaar te zien op Couleur Café. Ze was meerdere malen in De Wereld Draait Door te horen.


Selah Sue is een kenmerk geworden van de indrukwekkend levendige huidige Belgische scene (naast Stromae, Angèle, Lous en The Yakuza). Haar nieuwste album ‘Persona’ dat in 2022 uitkwam, markeert een nieuwe artistieke start, terwijl het trouw blijft tot de essentie van de artiest: de enorm karakteristieke stem van Selah Sue, badend in warme soul met tussenpozen blues achtige scheuren.


Geniet van het unieke en prachtige geluid van deze eigenzinnige Vlaamse artiest, die iedereen met haar songs en gitaar weet te betoveren.

SELAH SUE

RAGGAMUFFIN


Kom jij ook naar CuliNESSE 2023?

Gezellig dat je erbij bent!