ZATERDAG 26 AUGUSTUS 2023

SUZAN & FREEK

16:30 - 17:30

Suzan en Freek leren elkaar kennen op de middelbare school in de Achterhoek, waar ze een liefde voor muziek en elkaar ontdekken. Eerst is muziek nog vooral een hobby voor ze. Onder de noemer ‘De Minuut’ posten zij filmpjes op Facebook, waarin eigen versies van bekende hits worden gespeeld. Deze video’s zijn een groot succes en ze bouwen er al snel een grote fanbase mee op. Ze weten de covers herkenbaar te houden, terwijl ze de liedjes tegelijkertijd helemaal naar hun eigen hand zetten. Ze houden er uiteindelijk zelfs een clubtour aan over.


Hun eerste eigen grote hit ‘Als het avond is’ verovert al snel de harten van Nederland en eindigt op nummer 1 in de Top 40. Het nummer krijgt een plek bij de acht langst genoteerde Nederlandstalige hits die ooit in de Top 40 hebben gestaan. Opvolger ‘Blauwe Dag’ wordt ook een enorme hit en is in zowel Nederland als België goed voor een top 5-notering.


In september 2019 verschijnt het debuutalbum ‘Gedeeld Door Ons’, dat in februari 2020 wordt bekroond met de Edison Popprijs in de categorie Nederlandstalig. Na het debuutalbum volgen in 2020 de singles ‘Weg Van Jou’ en ‘De Overkant’ met Snelle. De Overkant is een ode aan de plek waar ze alle drie vandaan komen: de Achterhoek. In maart 2021 wordt Goud uitgebracht, waarmee Suzan & Freek voor de zevende keer de Top 40 bereiken.


Op zaterdag voor het eerst op CuliNESSE te zien. Suzan & Freek zullen er als openingsact voor zorgen dat de sfeer er meteen goed in zit!

SUZAN & FREEK

GOUD


Kom jij ook naar CuliNESSE 2023?

Gezellig dat je erbij bent!