ZATERDAG 27 AUGUSTUS 2022

TIM AKKERMAN & THE IVY LEAGUE


19:15 - 20:15 UUR

Je zou denken dat als je al 20 jaar muziek maakt, een nieuw album releasen niet meer heel spannend is. Niks is echter minder waar voor Haagse muzikant Tim Akkerman. En dat komt omdat hij in 2019 iets doet wat hij nog nooit gedaan heeft.
Wie zijn nieuwe plaat Lions Don’t Cry hoort, meent waarschijnlijk dat hij terug is naar waar hij begon: het is een rockplaat van jewelste die doet denken aan zijn tijd als frontman van Di-rect. Toch is er meer aan de hand. Na een uitverkochte club-én theatertour met 'Tim Sings The Boss', waarbij hij nummers van zijn grote held Bruce Springsteen ten gehore bracht, herontdekte hij zijn liefde voor Amerikaanse rock. Hij liet deze liefde voor Bruce en Pearl Jam voor zich spreken en schreeftien nummers die recht uit het hart kwamen.
Lions Don't CryLions Don’t Cry is een zeer persoonlijk album geworden. Na veertien jaar huwelijk is Tim een alleenstaande vader, en combineert hij zijn muzikant-schap met de liefde voor zijn kinderen. Het verwerken van zijn relatie loopt als een rode draad door Lions Don't Cry: van verdriet bij zijn kinderen tot zelf een nieuwe weg inslaan -het album klinkt als een persoonlijke brief die iedereen mag lezen.
Wat Tim ook nog nooit gedaan heeft, is zijn band op de voorgrond zetten. Na bijna tien jaar samen spelen, kriskras door heel Nederland, is zijn vaste band een hechte vriendengroep geworden. Niet meer dan logisch om dan als één geheel naar buiten te treden. Vanaf de release van eerste single Underestimate gaat de band als 'Tim Akkerman & The Ivy League' door het leven. Of, zoals Tim zelf zegt: 'Als het goed voelt, moet je het gewoon doen.'
Tim Akkerman & The Ivy League hebben in 2017 voor de eerste keer op het podium van CuliNESSE gestaan. Op zaterdag 27 augustus zullen zij voor de tweede keer op CuliNESSE optreden!

TIM AKKERMAN & THE IVY LEAGUE
UNDERESTIMATE


TIM AKKERMAN & THE IVY LEAGUE
LET ME LOVE YOU


Kom jij ook naar CuliNESSE 2022?


Gezellig dat je erbij bent!