VRIJDAG 26 AUGUSTUS 2022

VAN DIK HOUT


17:45 - 18:45 UUR

Bij de trip down memory lane van CuliNESSE 2020 kan Van Dik Hout natuurlijk niet ontbreken. Na hun optredens in 2014 en 2016 zijn zij ook in 2020 weer van de partij.
Van Dik Hout ontstond in 1985 op een school in Den Helder, waar schoolvrienden Martin Buitenhuis, Dave Rensmaag, Sandro Assorgia en Benjamin Kribben een band oprichtten. Louis De wit, die in een andere Helderse band speelde, werd in 1989 naar de band gehaald.
Er zijn maar weinig bands die het meer dan een kwart eeuw volhouden. Het aantal bands dat na zo’n periode nog altijd met de gretigheid van een jonge hond musiceert, is helemaal op één hand te tellen. Van Dik Hout is zo’n zeldzaamheid. Een Nederpopinstituut dat trots is op het muzikale verleden, maar altijd vooral vooruit is blijven kijken.
Na 2014 en 2016 viert Van Dik Hout ook ons jubileum mee!In 2019 heeft Van Dik Hout de single ‘Één Nacht Eeuwigheid’ uitgebracht en hebben daarmee een van de grootste radiohits in jaren gescoord. De titelsong van hun nieuwe album is daarmee direct uitgegroeid tot een nieuwe klassieker in hun toch al imposante oeuvre vol Nederpopklassiekers. Dit in een jaar dat deels ook in het teken heeft gestaan van de 25ste verjaardag van hun iconische debuutalbum en een bijbehorende jubileumshow in Koninklijk Theater Carré. Door terug te kijken en de balans op te maken, kolkt de band weer van energie. “Voor ons is 2019 een kantelmoment. Het is een jubileumjaar, maar vooral ook het haar waarin we weer verder de toekomst in stappen”, zo stelt Van Dik Hout-frontman Martin Buitenhuis.
Wars van trends koppelt Van Dik Hout in 1994 een modern rockgeluid aan pakkende Nederlandstalige teksten. Het slaat in als een bom. Hits als ‘Stil in Mij’ en ‘Alles of Niets’ groeien uit tot lijfliederen van een generatie, het debuutalbum wordt een onvervalste klassieker. Met de albums en hits die volgen weet Van Dik Hout altijd de tijdsgeest te vangen. Ook wisten ze steevast op cruciale momenten een muzikale stempel te drukken. Of het nu tijdens optredens op grote festivals als Pinkpop, Lowlands of Concert at SEA was, met eigen shows, tijdens muziekprijzengala’s, of tijdens het huwelijksfeest van Willem-Alexander en Máxima, Van Dik Hout was er steeds bij en kleurde het collectieve geheugen met hun muziek.
In 2014 en 2016 heeft Van Dik Hout al eerder opgetreden op CuliNESSE. Op vrijdag 27 augustus zullen zij voor de derde keer hun opwachting maken.

VAN DIK HOUT
ÉÉN NACHT EEUWIGHEID


VAN DIK HOUT
STIL IN MIJ


Kom jij ook naar CuliNESSE 2022?


Gezellig dat je erbij bent!