VEEL GESTELDE VRAGEN

VIND HIER ANTWOORD OP AL JE VRAGEN


Hieronder hebben we de meest gestelde vragen voor je verzameld.
Natuurlijk kun je ons ook een berichtje sturen
1Algemene vragenWat zijn de openingstijden van CuliNESSE?
Donderdag 27 augustus van 16:00 uur tot 23:30 uur
Vrijdag 28 augustus van 16:00 uur tot 00:00 uur
Zaterdag 29 augustus van 16:00 uur tot 00:00 uur

Kan ik sigaretten kopen op het terrein?
Bij de merchandise stand zijn beperkt sigaretten te koop met de hantering op = op. We raden aan om vooraf sigaretten aan te schaffen buiten het terrein.
Mag er gerookt worden op het terrein?
Het festival is in de open lucht, dus er mag gerookt worden. Wel verzoeken we alle bezoekers om respect te hebben voor het prachtige strand aan de Zevenhuizerplas en hun sigaretten in de vuilnis- of asbakken weg te gooien. In tenten en overdekte podia is het niet toegestaan te roken.
Zijn er kluisjes beschikbaar op het terrein?
Ja, er zijn kluisjes beschikbaar op het terrein. Je kunt jouw kluisje reserveren via de ticketshop van CuliNESSE. De huur voor een kluisje bedraagt €8,-. Let op: de kluisjes zijn vooralsnog alleen online te huur.
Wildplassen is verboden
Ondanks dat we begrijpen dat de prachtige golven in de Zevenhuizerplas uitnodigen tot een plasje, is wildplassen op het terrein van CuliNESSE verboden. Er zijn voldoende, schone toiletten aan beiden zijden van het terrein. Wildplassers worden van het terrein verwijderd.
Zijn er poncho’s verkrijgbaar?
Ja, deze zijn te koop bij alle muntenkassa's.
Is er merchandise verkrijgbaar?
Op het terrein is een speciale CuliNESSE winkel. Bij de ingang van het terrein kun je de leukste CuliNESSE merchandise kopen. Bij deze winkel kun je alleen met pin betalen.
Is er EHBO aanwezig?
Ja, er is gediplomeerde EHBO aanwezig. In geval van nood kunt u beveiliging aanspreken of met uw vraag naar EHBO.
Wat mag ik niet meenemen op het terrein?
• Eten en drinken
• Huisdieren
• Scherpe/lange voorwerpen (messen, scharen, stokken, paraplu's etc.)
• (Vuur)wapens
• Drugs/alcohol
• Vuurwerk
• (Plastic) flessen
• Glas en blik
• Selfiesticks, camerastatieven, professionele camera's, overig opnamemateriaal.
• Stoelen, krukjes e.d.

Waar kan ik de gevonden voorwerpen vinden?
Bij de hoofdkassa (naast de ingang) worden alle gevonden voorwerpen bewaard.
Waar kan ik me aanmelden voor hulp bij het festival?
Leuk dat je wilt meewerken aan CuliNESSE. Stuur je CV, een korte motivatie en het onderdeel waar je graag bij zou willen helpen naar info@culinesse.nl en dan nemen we contact met je op.
Hoe kan ik met mijn product/dienst deelnemen aan CuliNESSE?
Stuur een email met informatie naar info@culinesse.nl
Algemene voorwaarden
Lees het hier.
Huisregels
Lees het hier.
1Vragen over tickets


Heb je jouw tickets niet gehad? Of is er iets fout gegaan met je bestelling? Neem contact op met info@yourticketprovider.nl
Wanneer is mijn ticket geldig?
Het ticket is geldig op de dag die vermeld staat op het ticket. Alleen passe partouts bieden het gehele weekend toegang tot het festival.
Welk ticket moet en kan ik kopen?
Uitleg tickets CuliNESSE
Met een toegangsticket voor CuliNESSE heb je toegang tot alle optredens en activiteiten. Er is geen verschil in gradaties en er zijn geen speciale plus-concerten voor een meerprijs. Het kan voorkomen dat er op het terrein nog betaald moet worden voor een activiteit, maar dit geldt niet voor optredens en shows.
Early Bird Tickets
Early Bird betekend slechts ‘vroege vogel’. De Early Bird tickets zijn dus exact hetzelfde als alle reguliere tickets, alleen zijn zij goedkoper. Je krijgt als het ware een vroeg-boek-korting. Als de Early Bird tickets zijn uitverkocht, zijn er alleen nog reguliere tickets (tegen de normale prijs) te koop.
Regulier dagticket volwassenen – geldig op donderdag, vrijdag of zaterdag
Met een regulier dagticket kun je CuliNESSE op 1 dag bezoeken. Je kiest vantevoren een dag uit, en koopt het ticket specifiek voor deze dag. Deze dagen zijn na aankoop niet meer te wisselen.
Regulier jeugdticket – geldig op donderdag, vrijdag of zaterdag
Dit ticket is geldig voor de jeugd van 13 t/m 17 jaar. Met een regulier jeugdticket kan de jeugd CuliNESSE op 1 dag bezoeken. Let op: Personen jonger dan 18 jaar mogen het evenement uitsluitend betreden of verlaten onder begeleiding van een ouder of voogd (tenminste 30 jaar oud). Het jeugdticket is 1 vooraf bepaalde dag geldig en deze dag is na aankoop niet meer te wisselen.
Regulier Kidsticket – geldig op donderdag, vrijdag of zaterdag
Dit ticket is geldig voor kinderen van 3 t/m 12 jaar. Kinderen onder de 3 mogen kosteloos naar CuliNESSE en hoeven geen ticket te hebben. Met een regulier kidsticket kunnen kinderen CuliNESSE op 1 dag bezoeken. Let op: Personen jonger dan 18 jaar mogen het evenement uitsluitend betreden of verlaten onder begeleiding van een ouder of voogd (tenminste 30 jaar oud). Het kidsticket is 1 vooraf bepaalde dag geldig en deze dag is na aankoop niet meer te wisselen.
Passe-partout – regulier, jeugd of kids
Een passe-partout is een weekendticket. Met een passe-partout ticket kun je dus alle dagen (do, vrij, zat) naar CuliNESSE. Het ticket is op naam en wordt drie dagen gescand aan de deur.
Munten tickets
Online gekochte munten kunnen worden omgewisseld voor daadwerkelijke consumptiemunten. Als je vooraf munten koopt, kun je deze vanaf woensdagmiddag 26 augustus (tijden worden nog gecommuniceerd per mail) al bij de hoofdkassa aan de voorzijde van het terrein ophalen. Ook gaat de hoofdkassa elke dag eerder open voor muntenkopers. Op het festivalterrein is een speciale muntkassa ingericht. Hier kun je jouw digitale munttickets omwisselen voor muntjes en hoef je niet in de rij bij reguliere muntkassa’s.
Ik heb mijn kaartje per ongeluk voor de verkeerde dag gekocht, wat nu?
Dit is op te lossen door te mailen naar info@yourticketprovider.nl o.v.v. je REF nummer. (Dit nummer staat vermeld op je bankafschrift).
Ik wil mijn ticket graag retouren, omdat ik niet meer naar CuliNESSE wil.
Gekochte tickets worden niet terug genomen.
Ik wil graag een BTW bon ontvangen van mijn gekochte kaartje
Sinds 10 april 2018 ontvang je automatisch een factuur met BTW bij aankoop van een ticket wanneer je jouw bedrijfsnaam invult. Vragen over de BTW factuur? Stuur een mailtje naar info@culinesse.nl o.v.v. je REF nummer. (Dit nummer staat vermeld op je bankafschrift.)
Kan ik met mijn ticket altijd het terrein op?
Je ticket is geldig op de specifieke datum die vermeld staat op het ticket. Alleen passe partouts geven het gehele weekend toegang tot het festival. Binnen de openingstijden van het festival kun je het terrein op met een geldig ticket.
Wat is het verschil tussen een dagticket en een passe partout?
Een dagticket is geldig voor één specifieke dag, de donderdag, vrijdag of zaterdag. Met een passe partout heb je alle drie de dagen toegang tot CuliNESSE. Dit is dus een weekendticket.
Ik wil graag mijn ticket tweedehands aanbieden. Hoe kan ik dit doen?
Vanaf heden is het mogelijk om gebruik te maken van een secureswap via www.ticketswap.nl. Kun je niet meer bij CuliNESSE zijn? Of wil je een extra ticket kopen, die via reguliere kanalen uitverkocht is? Stichting CuliNESSE adviseert alleen tweedehands verkopen en aankopen via Ticketswap. Het wordt afgeraden om via andere kanalen tickets de verkopen/kopen. Meer informatie kun je hier lezen.
1BereikbaarheidHoe kom ik op CuliNESSE?
CuliNESSE is het te bereiken met OV, fiets en pendelbus. Het wordt sterk afgeraden om het festival met de auto te bezoeken. Er zijn zeer beperkt parkeerplekken. Wil je meerijden met de pendelbus? Koop dan vooraf een kaartje. Bekijk alle opties op www.culinesse.nl/locatie
Zijn er parkeerplaatsen bij het terrein?
Ja, er zijn parkeerplaatsen vlakbij het terrein, echter is dit aantal beperkt, dus is het niet aan te raden om met de auto te komen.
Zijn er taxi standplaatsen?
Er zijn beperkt taxi’s beschikbaar na afloop van CuliNESSE. Je kunt ook gebruik maken van Euro Bob, die je in jouw eigen auto naar huis rijdt. Meer info op www.culinesse.nl/locatie
Is er een fietsenstalling?
Ja, naast het festivalterrein is een fietsenstalling te vinden.
1MindervalidenIs het terrein geschikt voor mindervaliden?
Het terrein is voorzien van houten looppaden, ook geschikt voor rolstoelen.
Zijn er speciale kaarten voor mindervaliden?
Er zijn geen speciale entreekaarten voor mindervaliden. Wel hebben we een rolstoelplatform met uitzicht op het hoofdpodium. De plekken op dit platform zijn beperkt. U kunt uw bezoek aankondigen via info@culinesse.nl
Zijn er mindervaliden toiletten aanwezig?
Bij de EHBO is een mindervalidentoilet beschikbaar.
Zijn er aparte parkeervoorzieningen voor mindervaliden?
Nee, er zijn geen aparte parkeervoorzieningen voor mindervaliden buiten de reguliere parkeergelegenheid in de omgeving van het terrein.
Kan ik krukken meenemen op het festivalterrein?
Het is toegestaan om loopkrukken mee te nemen op het terrein.
1OvernachtenKan ik in de buurt overnachten?
Van der Valk Hotel Rotterdam Nieuwerkerk biedt een speciaal CuliNESSE-arrangement. Neem contact op voor alle informatie: +31(0) 180 32 11 03 of www.hotelnieuwerkerk.nl
1KidsHebben kinderen toegang tot CuliNESSE?
Ja, kinderen mogen mee naar CuliNESSE. Kids t/m 2 jaar hebben gratis toegang. Kids van 3 t/m 12 jaar hebben toegang met een speciaal kids-ticket. Jeugd van 13 t/m 17 jaar kan gebruik maken van het jeugdticket. Volwassenen vanaf 18 jaar hebben toegang met een regulier ticket. Let op: Personen jonger dan 18 jaar mogen het evenement uitsluitend betreden of verlaten onder begeleiding van een ouder of voogd (tenminste 30 jaar oud).
Kidspaviljoen
Stichting Buurtwerk Alexander verzorgt zoals elk jaar het Kidspaviljoen op CuliNESSE. Er zijn allerlei activiteiten voor kinderen te doen onder professionele begeleiding.
Kids-verzamelpaal
Er is een kids-verzamelpaal op CuliNESSE, vlakbij het Kidspaviljoen. Zie voor de locatie de plattegrond. Spreek op deze plek af, mochten je kind en jij elkaar onverhoopt kwijtraken.
Tip: voorzie je kind van een polsbandje met telefoonnummer.
1Persaanvragen en accreditatiesMag ik zomaar fotograferen op het terrein van CuliNESSE?
Om met professioneel materiaal te fotograferen heb je een pers accreditatie nodig. Zonder deze accreditatie is het niet toegestaan film- en fotocamera’s mee te nemen op het terrein. Voor een aanvraag kun je contact opnemen via info@culinesse.nl of via www.culinesse.nl/media.
Ik wil graag publiceren over CuliNESSE en kom graag in contact met de organisatie
Neem contact op met de organisatie via info@culinesse.nl of ga naar www.culinesse.nl/media voor het contactformulier.
Ik ben op zoek naar beeldmateriaal van CuliNESSE
Via www.culinesse.nl/media kun je hoge resolutie beelden downloaden van het festival. Deze zijn te gebruiken mét vermeldeing van de fotograaf. Zit hier niet tussen wat je zoekt? Neem contact op met de organisatie via info@culinesse.nl.
Ik wil graag een persbericht ontvangen van CuliNESSE
Via www.culinesse.nl/media kun je de meest recente persberichten downloaden van het festival. Ben je op zoek naar andere informatie of wil je opgenomen worden in de perslijst van CuliNESSE? Neem contact op met info@culinesse.nl.