VEELGESTELDE VRAGEN


Hieronder hebben we de meest gestelde vragen voor je verzameld.
Natuurlijk kun je ons ook een berichtje sturen.

Algemene vragen

1Wat zijn de openingstijden van CuliNESSE?
Donderdag 25 augustus van 16:00 uur tot 23:00 uur
Vrijdag 26 augustus van 16:00 uur tot 23:00 uur
Zaterdag 27 augustus van 16:00 uur tot 23:00 uur
2Kan ik sigaretten kopen op het terrein?
Er is een Cigar Bus met sigaren, en enkele sigaretten. We raden dus aan om groot in te slaan!
3Mag er gerookt worden op het terrein?
Het festival is in de open lucht, dus er mag gerookt worden. Wel verzoeken we alle bezoekers om respect te hebben voor het prachtige strand aan de Zevenhuizerplas en hun sigaretten in de vuilnis- of asbakken weg te gooien. In tenten en overdekte podia is het niet toegestaan te roken.
4Zijn er kluisjes beschikbaar op het terrein?
Ja, er zijn kluisjes beschikbaar op het terrein. Je kunt jouw kluisje reserveren via de ticketshop van CuliNESSE. De huur voor een kluisje bedraagt €8,-. Kluisjes kunnen ook op het terrein gehuurd worden.
5Wildplassen is verboden
Ondanks dat we begrijpen dat de prachtige golven in de Zevenhuizerplas uitnodigen tot een plasje, is wildplassen op het terrein van CuliNESSE verboden. Er zijn voldoende, schone toiletten aan beiden zijden van het terrein. Wildplassers worden van het terrein verwijderd.
6Zijn er poncho’s verkrijgbaar?
Ja, deze zijn te koop bij de merchandise
7Is er merchandise verkrijgbaar?
Op het terrein is een speciale CuliNESSE winkel. Bij de ingang van het terrein kun je de leukste CuliNESSE merchandise kopen. Bij deze winkel kun je met pin en munten betalen.
8Is er EHBO aanwezig?
Ja, er zijn gediplomeerde EHBO-ers aanwezig. In geval van nood kun je de beveiliging aanspreken of met jouw vraag naar EHBO.
9Wat mag ik niet meenemen op het terrein?
• Eten en drinken, alleen een leeg flesje zonder dop mag mee het terrein op
• Huisdieren
• Scherpe/lange voorwerpen (messen, scharen, stokken, paraplu's etc.)
• (Vuur)wapens
• Drugs/alcohol
• Vuurwerk
• (Plastic) flessen
• Glas en blik
• Selfiesticks, camerastatieven, professionele camera's, overig opnamemateriaal.
• Stoelen, krukjes e.d.
10Waar kan ik de gevonden voorwerpen vinden?
Bij de hoofdkassa (naast de ingang) worden alle gevonden voorwerpen bewaard.
11Waar kan ik me aanmelden voor hulp bij het festival?
Leuk dat je wilt meewerken aan CuliNESSE. Stuur je CV, een korte motivatie en het onderdeel waar je graag bij zou willen helpen naar info@culinesse.nl en dan nemen we contact met je op.
12Hoe kan ik met mijn product/dienst deelnemen aan CuliNESSE?
Stuur een email met informatie naar info@culinesse.nl
13Waar vind ik de Algemene Voorwaarden?
Lees de Algemene Voorwaarden hier.
14Wat zijn de huisregels?
Lees het hier.

Tickets & vouchers 2021 en CuliNESSE in Coronatijd

1Ik heb mijn ticket uit 2020 doorgeschoven naar CuliNESSE 2021. Kan ik mijn ticket(s) uit 2021 ook omzetten naar CuliNESSE 2022. Hoe werkt dit?
Je hebt ervoor gekozen om je ticket van 2020/2021 mee te nemen naar een volgende editie van CuliNESSE. Daar zijn we je ontzettend dankbaar voor. Het ticket dat je kocht voor de editie 2020/2021 is gewoon geldig voor de editie van CuliNESSE in 2022. Dit geldt voor alle tickets, waaronder ook de reeds aangekochte consumptiemunten, bus-, en kluistickets. Je kunt dus gewoon je ticket van 2020/2021 meenemen.
2Ik ben mijn 2020/2021 ticket(s) kwijt.
Ben je de gegevens van je gekochte ticket(s) kwijt? Stuur dan een email met jouw gegevens naar info@yourticketprovider.nl. Dat kan zijn:

  1. REF nummer (te vinden op je bankafschrift);
  2. Voor- en achternaam van degene die het ticket heeft gekocht;
  3. E-mailadres waarmee het ticket is gekocht.
Dit geldt voor alle festivaltickets.
3Ik heb mijn ticket(s) 2020/2021 omgewisseld naar een voucher. Waar kan ik deze inwisselen?
Je kunt de voucher inwisselen in de ticketshop. De voucher is geldig op het gehele aanbod in de shop. Je kunt de voucher inwisselen t/m 31 december 2024.
4Ik heb niet het hele bedrag van de voucher opgemaakt. Wat kan ik doen met het restbedrag?
Vouchers kunnen niet worden omgezet in geld. Blijft er geld over op jouw voucher? Dan kun je het overige tegoed voor een andere editie inzetten of bijvoorbeeld munten via de ticketshop kopen. De voucher is geldig t/m 31 december 2024, volgend jaar inwisselen is dus ook een mogelijkheid.
5Ik heb mijn ticket(s) 100% gedoneerd.
Bedankt voor je donatie! Dankzij jouw donatie kunnen we blijven bestaan en deze nieuwe editie organiseren. In de ticketshop koop je je ticket voor de nieuwe editie.
6Ik heb mijn ticket(s) gedeeltelijk gedoneerd.
Bedankt daarvoor! Je ontving een voucher voor het gedeelte van het ticket dat je níet doneerde. Deze voucher kun je inwisselen in de ticketshop, het is geldig op het gehele aanbod in de shop t/m 31 december 2024.
7Ik heb een kind- of jeugdticket gekocht, maar mijn kind is dit jaar over de gestelde leeftijd heen. Wat nu?
Daar gaan wij dit jaar niet moeilijk over doen. Ook op 25, 26 of 27 augustus 2022 heeft je kind toegang tot CuliNESSE met dit ticket.
8Hoe voorkom ik ticketoplichting?
Elk ticket van CuliNESSE heeft een unieke barcode die slechts één keer gescand kan worden. Voorkom teleurstellingen en zorg dat er geen kopieën van gemaakt kunnen worden. Koop je tickets daarnaast via onze eigen ticketshop of via TicketSwap. Koop geen tickets via Marktplaats of andere aanbieders.
9Zijn er dit jaar minder kaarten voor CuliNESSE 2022 verkrijgbaar?
Aan onze oproep om kaarten te bewaren is massaal gehoor gegeven. Daar zijn we super blij mee. Dit betekent dat tweederde van de tickets voor deze nieuwe editie al verkocht is en dat er dus ook minder tickets voor CuliNESSE in de vrije verkoop beschikbaar zijn. Tip: Wacht niet te lang met aanschaffen.
10Wat als CuliNESSE in 2022 ook niet kan doorgaan?
We zijn optimistisch dat de ontwikkelingen snel de goede kant op zullen gaan en dat er aan het einde van de zomer weer evenementen mogelijk zijn. We maken ons dan ook op voor een supergave CuliNESSE editie. Mocht het echter tegenzitten, dan zit er niets anders op dan geduldig en nagelbijtend te wachten tot CuliNESSE 2023. We streven er in dat geval naar om CuliNESSE in hetzelfde zomerse weekend plaats te laten vinden.
11Wat gebeurt er met mijn tickets als CuliNESSE in 2022 niet doorgaat?
Jouw tickets worden dan wederom doorgeschoven naar 2023. Ook krijg je weer de mogelijkheid om een voucher te ontvangen, jouw tickets te doneren of het betaalde bedrag van de tickets terug te krijgen.
12Worden er nog wijzigingen aangebracht in het programma?
Wij streven er als organisatie naar op het programma 1 op 1 over te zetten naar CuliNESSE 2022. Echter is in deze tijd niets zeker. Houdt altijd goed de sociale media in de gaten of meld je aan voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en wijzigingen in het programma.
13Gaat CuliNESSE door binnen een 1,5 meter samenleving?
Nee, CuliNESSE gaat niet door als we de 1,5 meter afstand moeten hanteren. Natuurlijk kan er binnen 1,5 meter heel veel. Maar wij weten dat jullie houden van een praatje, een hapje, een alcoholische versnapering, een dansje en lekker vals meezingen. Het is niet realistisch om binnen deze maatregel op een fijne en goede manier het festival te organiseren.
14Werken jullie met sneltesten of een vaccinatiebewijs?
CuliNESSE gaat open volgens de richtlijnen van de overheid die op dat moment gelden, zodat iedereen veilig kan komen genieten. We moeten er daarom ook rekening mee houden dat de overheid een sneltest of vaccinatiebewijs verplicht kan stellen. Dit vinden wij niet ideaal, maar we zullen er ons aan houden als dit ervoor zorgt dat we het festival kunnen organiseren.
15Heb je nog meer vragen?
Stuur ons een berichtje.

Vragen over tickets

1Ik heb mijn tickets niet ontvangen.
Heb je jouw tickets niet gehad? Of is er iets fout gegaan met je bestelling? Neem contact op met info@yourticketprovider.nl
2Wanneer is mijn ticket geldig?
Het ticket is geldig op de dag die vermeld staat op het ticket. Alleen passe partouts bieden het gehele weekend toegang tot het festival.
3Welk ticket moet en kan ik kopen?
Uitleg tickets CuliNESSE
Met een toegangsticket voor CuliNESSE heb je toegang tot alle optredens en activiteiten. Er is geen verschil in gradaties en er zijn geen speciale plus-concerten voor een meerprijs. Het kan voorkomen dat er op het terrein nog betaald moet worden voor een activiteit, maar dit geldt niet voor optredens en shows.
Early Bird Tickets
Early Bird betekend slechts ‘vroege vogel’. De Early Bird tickets zijn dus exact hetzelfde als alle reguliere tickets, alleen zijn zij goedkoper. Je krijgt als het ware een vroeg-boek-korting. Als de Early Bird tickets zijn uitverkocht, zijn er alleen nog reguliere tickets (tegen de normale prijs) te koop.
Regulier dagticket volwassenen – geldig op donderdag, vrijdag of zaterdag
Met een regulier dagticket kun je CuliNESSE op 1 dag bezoeken. Je kiest vantevoren een dag uit, en koopt het ticket specifiek voor deze dag. Deze dagen zijn na aankoop niet meer te wisselen.
Regulier jeugdticket – geldig op donderdag, vrijdag of zaterdag
Dit ticket is geldig voor de jeugd van 13 t/m 17 jaar. Met een regulier jeugdticket kan de jeugd CuliNESSE op 1 dag bezoeken. Let op: Personen jonger dan 18 jaar mogen het evenement uitsluitend betreden of verlaten onder begeleiding van een ouder of voogd (tenminste 30 jaar oud). Het jeugdticket is 1 vooraf bepaalde dag geldig en deze dag is na aankoop niet meer te wisselen.
Regulier Kidsticket – geldig op donderdag, vrijdag of zaterdag
Dit ticket is geldig voor kinderen van 3 t/m 12 jaar. Kinderen onder de 3 mogen kosteloos naar CuliNESSE en hoeven geen ticket te hebben. Met een regulier kidsticket kunnen kinderen CuliNESSE op 1 dag bezoeken. Let op: Personen jonger dan 18 jaar mogen het evenement uitsluitend betreden of verlaten onder begeleiding van een ouder of voogd (tenminste 30 jaar oud). Het kidsticket is 1 vooraf bepaalde dag geldig en deze dag is na aankoop niet meer te wisselen.
Passe-partout – regulier, jeugd of kids
Een passe-partout is een weekendticket. Met een passe-partout ticket kun je dus alle dagen (do, vrij, zat) naar CuliNESSE. Het ticket is op naam en wordt drie dagen gescand aan de deur.
Munten tickets
Online gekochte munten kunnen worden omgewisseld voor daadwerkelijke consumptiemunten. Als je vooraf munten koopt, kun je deze vanaf woensdagmiddag 26 augustus (tijden worden nog gecommuniceerd per mail) al bij de hoofdkassa aan de voorzijde van het terrein ophalen. Ook gaat de hoofdkassa elke dag eerder open voor muntenkopers. Op het festivalterrein is een speciale muntkassa ingericht. Hier kun je jouw digitale munttickets omwisselen voor muntjes en hoef je niet in de rij bij reguliere muntkassa’s.
4Ik heb mijn kaartje per ongeluk voor de verkeerde dag gekocht, wat nu?
Dit is op te lossen door te mailen naar info@yourticketprovider.nl o.v.v. je REF nummer. (Dit nummer staat vermeld op je bankafschrift).
5Ik wil mijn ticket graag retouren, omdat ik niet meer naar CuliNESSE wil.
Gekochte tickets worden niet terug genomen.
6Ik wil graag een BTW bon ontvangen van mijn gekochte kaartje
Sinds 10 april 2018 ontvang je automatisch een factuur met BTW bij aankoop van een ticket wanneer je jouw bedrijfsnaam invult. Vragen over de BTW factuur? Stuur een mailtje naar info@culinesse.nl o.v.v. je REF nummer. (Dit nummer staat vermeld op je bankafschrift.)
7Kan ik met mijn ticket altijd het terrein op?
Je ticket is geldig op de specifieke datum die vermeld staat op het ticket. Alleen passe partouts geven het gehele weekend toegang tot het festival. Binnen de openingstijden van het festival kun je het terrein op met een geldig ticket.
8Wat is het verschil tussen een dagticket en een passe partout?
Een dagticket is geldig voor één specifieke dag, de donderdag, vrijdag of zaterdag. Met een passe partout heb je alle drie de dagen toegang tot CuliNESSE. Dit is dus een weekendticket.
9Ik wil graag mijn ticket tweedehands aanbieden. Hoe kan ik dit doen?
Vanaf heden is het mogelijk om gebruik te maken van een secureswap via www.ticketswap.nl. Kun je niet meer bij CuliNESSE zijn? Of wil je een extra ticket kopen, die via reguliere kanalen uitverkocht is? Stichting CuliNESSE adviseert alleen tweedehands verkopen en aankopen via Ticketswap. Het wordt afgeraden om via andere kanalen tickets de verkopen/kopen. Meer informatie kun je hier lezen.

Bereikbaarheid

1Hoe kom ik op CuliNESSE?
CuliNESSE is het te bereiken met OV, fiets en pendelbus. Het wordt sterk afgeraden om het festival met de auto te bezoeken. Er zijn zeer beperkt parkeerplekken. Wil je meerijden met de pendelbus? Koop dan vooraf een kaartje. Bekijk alle opties op www.culinesse.nl/locatie
2Zijn er parkeerplaatsen bij het terrein?
Ja, er zijn parkeerplaatsen vlakbij het terrein, echter is dit aantal beperkt, dus is het niet aan te raden om met de auto te komen. Als de parkeerplaatsen dichtbij het terrein vol zijn, wordt je naar een parkeerplaats geleid iets verder weg. Vanaf hier rijdt een gratis pendeldienst.
3Zijn er taxi standplaatsen?
Er zijn beperkt taxi’s beschikbaar na afloop van CuliNESSE. Je kunt ook gebruik maken van Euro Bob, die je in jouw eigen auto naar huis rijdt. Meer info op www.culinesse.nl/locatie
4Is er een fietsenstalling?
Ja, recht voor de ingang van het festivalterrein is een fietsenstalling te vinden.

Mindervaliden

1Is het terrein geschikt voor mindervaliden?
Het terrein is voorzien van houten looppaden, ook geschikt voor rolstoelen.
2Zijn er speciale kaarten voor mindervaliden?
Er zijn geen speciale entreekaarten voor mindervaliden. Wel hebben we een rolstoelplatform met uitzicht op het hoofdpodium. De plekken op dit platform zijn beperkt. Je kunt jouw bezoek aankondigen via info@culinesse.nl
3Zijn er mindervaliden toiletten aanwezig?
Bij de EHBO is een mindervalidentoilet beschikbaar.
4Zijn er aparte parkeervoorzieningen voor mindervaliden?
Mindervaliden kunnen met een gehandicaptenparkeerkaart parkeren op P1, dichtbij de ingang van CuliNESSE, ingang aan de Siciliëboulevard. Volg de aanwijzingen naar P1.
5Kan ik krukken meenemen op het festivalterrein?
Het is toegestaan om loopkrukken mee te nemen op het terrein.

Overnachten

1Kan ik in de buurt overnachten?
Van der Valk Hotel Rotterdam Nieuwerkerk biedt een speciaal CuliNESSE-arrangement. Neem contact op voor alle informatie: +31(0) 180 32 11 03 of www.hotelnieuwerkerk.nl

Kids

1Hebben kinderen toegang tot CuliNESSE?
Ja, kinderen mogen mee naar CuliNESSE. Kids t/m 2 jaar hebben gratis toegang. Kids van 3 t/m 12 jaar hebben toegang met een speciaal kids-ticket. Jeugd van 13 t/m 17 jaar kan gebruik maken van het jeugdticket. Volwassenen vanaf 18 jaar hebben toegang met een regulier ticket. Let op: Personen jonger dan 18 jaar mogen het evenement uitsluitend betreden of verlaten onder begeleiding van een ouder of voogd (tenminste 30 jaar oud).
2Kidspaviljoen
Gro-up verzorgt zoals elk jaar het Kidspaviljoen op CuliNESSE. Er zijn allerlei activiteiten voor kinderen te doen onder professionele begeleiding.
3Kids trefpunt
Er is een kids trefpunt op CuliNESSE, vlakbij het Kidspaviljoen. Zie voor de locatie van het Kidspaviljoen de plattegrond. Spreek op deze plek af, mochten je kind en jij elkaar onverhoopt kwijtraken.
4Extra tip
Voorzie je kind tijdens CuliNESSE van een polsbandje met telefoonnummer.

Persaanvragen en accreditaties

1Mag ik zomaar fotograferen op het terrein van CuliNESSE?
Om met professioneel materiaal te fotograferen heb je een pers accreditatie nodig. Zonder deze accreditatie is het niet toegestaan film- en fotocamera’s mee te nemen op het terrein. Voor een aanvraag kun je contact opnemen via info@culinesse.nl of via www.culinesse.nl/media.
2Ik wil graag publiceren over CuliNESSE en kom graag in contact met de organisatie
Neem contact op met de organisatie via info@culinesse.nl of ga naar www.culinesse.nl/media voor het contactformulier.
3Ik ben op zoek naar beeldmateriaal van CuliNESSE
Via www.culinesse.nl/media kun je hoge resolutie beelden downloaden van het festival. Deze zijn te gebruiken mét vermeldeing van de fotograaf. Zit hier niet tussen wat je zoekt? Neem contact op met de organisatie via info@culinesse.nl.
4Ik wil graag een persbericht ontvangen van CuliNESSE
Via www.culinesse.nl/media kun je de meest recente persberichten downloaden van het festival. Ben je op zoek naar andere informatie of wil je opgenomen worden in de perslijst van CuliNESSE? Neem contact op met info@culinesse.nl.
GEVONDEN VOORWERPEN