ALLES WAT JE MOET WETEN

FAQ

ALLE ANTWOORDEN OP EEN RIJTJE

 

Hieronder hebben we de meest gestelde vragen voor je verzameld. Natuurlijk kun je ons ook een berichtje sturen.

ALGEMENE VRAGEN

1Wat zijn de openingstijden van CuliNESSE?
Donderdag 22 augustus 2024 van 16:00 uur tot 23:00 uur
Vrijdag 23 augustus 2024 van 16:00 uur tot 00:00 uur
Zaterdag 24 augustus 2024 van 14:00 uur tot 00:00 uur
2Zijn er kluisjes beschikbaar op het terrein?
Ja, er zijn kluisjes beschikbaar op het terrein. Je kunt jouw kluisje vanaf enkele weken van tevoren online reserveren. Kluisjes kunnen ook op het terrein gehuurd worden.
3Wildplassen is verboden
Ondanks dat we begrijpen dat de prachtige golven in de Zevenhuizerplas uitnodigen tot een plasje, is wildplassen op het terrein van CuliNESSE verboden. Er zijn voldoende, schone toiletten aan beiden zijden van het terrein. Wildplassers worden van het terrein verwijderd.
4Zijn er poncho’s verkrijgbaar?
Ja, deze zijn te koop bij de merchandise
5Is er merchandise verkrijgbaar?
Op het terrein is een speciale CuliNESSE winkel. Bij de ingang van het terrein kun je de leukste CuliNESSE merchandise kopen. Bij deze winkel kun je met pin en munten betalen.
6Is er EHBO aanwezig?
Ja, er zijn gediplomeerde EHBO-ers aanwezig. In geval van nood kun je de beveiliging aanspreken of met jouw vraag naar EHBO.
7Wat mag ik niet meenemen op het terrein?
• Eten en drinken
• Huisdieren
• Scherpe/lange voorwerpen (messen, scharen, stokken, paraplu's etc.)
• (Vuur)wapens
• Drugs/alcohol
• Vuurwerk
• (Plastic) flessen
• Glas en blik
• Selfiesticks, camerastatieven, professionele camera's, overig opnamemateriaal.
• Stoelen, krukjes e.d.
8Is er een kolfruimte?
Bij de EHBO is er een plek voor kolven. Indien de melk gekoeld bewaard moet worden is dit mogelijk. We raden wel aan om een tasje eromheen te doen gezien de melk in een gemeenschappelijke koelkast bewaard wordt.
9Waar kan ik de gevonden voorwerpen vinden?
Bij de hoofdkassa (naast de ingang) worden alle gevonden voorwerpen bewaard.
10Waar kan ik me aanmelden voor hulp bij het festival?
Leuk dat je wilt meewerken aan CuliNESSE. Stuur je CV, een korte motivatie en het onderdeel waar je graag bij zou willen helpen naar info@culinesse.nl en dan nemen we contact met je op.
11Hoe kan ik met mijn product/dienst deelnemen aan CuliNESSE?
Stuur een email met informatie naar info@culinesse.nl
12Waar vind ik de Algemene Voorwaarden?
Lees de Algemene Voorwaarden hier.
13Wat zijn de huisregels?
Lees het hier.
14Kan ik het terrein tussentijds verlaten?
Om de veiligheid te garanderen kun je helaas niet het terrein verlaten om later weer terug te komen. Wij verzorgen voldoende entertainment, eten, drinken, muziek, zitplaatsen en meer zodat iedereen het hele evenement vol kan houden! Moet je het terrein toch écht tussentijds verlaten? Meld je dan even bij de beveiliging bij de uitgang, dan helpen zij je verder.
15Kan ik sigaretten kopen op het terrein?
Er is een Cigar Bus met sigaren, en enkele sigaretten. We raden dus aan om voldoende sigaretten mee te nemen naar het festivalterrein als je wil roken!
16Mag er gerookt worden op het terrein?
Het festival is in de open lucht, dus er mag gerookt worden. Wel verzoeken we alle bezoekers om respect te hebben voor het prachtige terrein aan de Zevenhuizerplas en hun sigaretten in de vuilnis- of asbakken weg te gooien. In tenten en overdekte podia is het niet toegestaan te roken.

VRAGEN OVER TICKETS

1Ik heb mijn tickets niet ontvangen.
Heb je jouw tickets niet gehad? Of is er iets fout gegaan met je bestelling? Neem contact op met info@yourticketprovider.nl
2Wanneer is mijn ticket geldig?
Het ticket is geldig op de dag die vermeld staat op het ticket. Alleen passe partouts bieden het gehele weekend toegang tot het festival.
3Welk ticket moet en kan ik kopen?
Uitleg tickets CuliNESSE
Met een toegangsticket voor CuliNESSE heb je toegang tot alle optredens en activiteiten. Er is geen verschil in gradaties en er zijn geen speciale plus-concerten voor een meerprijs. Het kan voorkomen dat er op het terrein nog betaald moet worden voor een activiteit, maar dit geldt niet voor optredens en shows.
Early Bird Tickets
Early Bird betekend slechts ‘vroege vogel’. De Early Bird tickets zijn dus exact hetzelfde als alle reguliere tickets, alleen zijn zij goedkoper. Je krijgt als het ware een vroeg-boek-korting. Als de Early Bird tickets zijn uitverkocht, zijn er alleen nog reguliere tickets (tegen de normale prijs) te koop.
Regulier dagticket volwassenen – geldig op donderdag, vrijdag of zaterdag
Met een regulier dagticket kun je CuliNESSE op 1 dag bezoeken. Je kiest vantevoren een dag uit, en koopt het ticket specifiek voor deze dag. Deze dagen zijn na aankoop niet meer te wisselen.
Regulier jeugdticket – geldig op donderdag, vrijdag of zaterdag
Dit ticket is geldig voor de jeugd van 13 t/m 17 jaar. Met een regulier jeugdticket kan de jeugd CuliNESSE op 1 dag bezoeken. Let op: Personen jonger dan 18 jaar mogen het evenement uitsluitend betreden of verlaten onder begeleiding van een ouder of voogd (tenminste 30 jaar oud). Max 3 kinderen per begeleider. Het jeugdticket is 1 vooraf bepaalde dag geldig en deze dag is na aankoop niet meer te wisselen.
Regulier Kidsticket – geldig op donderdag, vrijdag of zaterdag
Dit ticket is geldig voor kinderen van 3 t/m 12 jaar. Kinderen onder de 3 mogen kosteloos naar CuliNESSE en hoeven geen ticket te hebben. Met een regulier kidsticket kunnen kinderen CuliNESSE op 1 dag bezoeken. Let op: Personen jonger dan 18 jaar mogen het evenement uitsluitend betreden of verlaten onder begeleiding van een ouder of voogd (tenminste 30 jaar oud). Max 3 kinderen per begeleider. Het kidsticket is 1 vooraf bepaalde dag geldig en deze dag is na aankoop niet meer te wisselen.
Passe-partout – regulier, jeugd of kids
Een passe-partout is een weekendticket. Met een passe-partout ticket kun je dus alle dagen (do, vrij, zat) naar CuliNESSE. Het ticket is op naam en wordt drie dagen gescand aan de deur.
Munten tickets
Online gekochte munten kunnen worden omgewisseld voor daadwerkelijke consumptiemunten. Als je vooraf munten koopt, kun je deze vanaf woensdagmiddag 26 augustus (tijden worden nog gecommuniceerd per mail) al bij de hoofdkassa aan de voorzijde van het terrein ophalen. Ook gaat de hoofdkassa elke dag eerder open voor muntenkopers. Op het festivalterrein is een speciale muntkassa ingericht. Hier kun je jouw digitale munttickets omwisselen voor muntjes en hoef je niet in de rij bij reguliere muntkassa’s.
4Ik heb mijn kaartje per ongeluk voor de verkeerde dag gekocht, wat nu?
Dit is op te lossen door te mailen naar info@culinesse.nl o.v.v. je REF nummer. (Dit nummer staat vermeld op je bankafschrift).
5Ik wil mijn ticket graag retouren, omdat ik niet meer naar CuliNESSE wil.
Gekochte tickets worden niet terug genomen.
6Ik wil graag een BTW bon ontvangen van mijn gekochte kaartje
Sinds 10 april 2018 ontvang je automatisch een factuur met BTW bij aankoop van een ticket wanneer je jouw bedrijfsnaam invult. Vragen over de BTW factuur? Stuur een mailtje naar info@culinesse.nl o.v.v. je REF nummer. (Dit nummer staat vermeld op je bankafschrift.)
7Kan ik met mijn ticket altijd het terrein op?
Je ticket is geldig op de specifieke datum die vermeld staat op het ticket. Alleen passe partouts geven het gehele weekend toegang tot het festival. Binnen de openingstijden van het festival kun je het terrein op met een geldig ticket, tot een uur voor sluitingstijd.
8Wat is het verschil tussen een dagticket en een passe partout?
Een dagticket is geldig voor één specifieke dag, de donderdag, vrijdag of zaterdag. Met een passe partout heb je alle drie de dagen toegang tot CuliNESSE. Dit is dus een weekendticket.
9Ik wil graag mijn ticket tweedehands aanbieden. Hoe kan ik dit doen?
Vanaf heden is het mogelijk om gebruik te maken van een secureswap via www.ticketswap.nl. Kun je niet meer bij CuliNESSE zijn? Of wil je een extra ticket kopen, die via reguliere kanalen uitverkocht is? Stichting CuliNESSE adviseert alleen tweedehands verkopen en aankopen via Ticketswap. Het wordt afgeraden om via andere kanalen tickets de verkopen/kopen. Meer informatie kun je hier lezen.
10Mag mijn kind ook op een volwassene ticket naar binnen?
Nee, dit mag niet. Op CuliNESSE wordt een maximumaantal kinderen en jongeren toegelaten. Kinderen en jongeren mogen dus alleen naar binnen met een geldig kids- of jeugdticket, afhankelijk van hun leeftijd.

BEREIKBAARHEID

1Hoe kom ik op CuliNESSE?
CuliNESSE is het te bereiken met OV, fiets en pendelbus. Het wordt sterk afgeraden om het festival met de auto te bezoeken. Er zijn zeer beperkt parkeerplekken. Wil je meerijden met de pendelbus? Koop dan vooraf een kaartje. Bekijk alle opties op www.culinesse.nl/locatie
2Zijn er parkeerplaatsen bij het terrein?
Ja, er zijn parkeerplaatsen vlakbij het terrein, echter is dit aantal beperkt, dus is het niet aan te raden om met de auto te komen. Als de parkeerplaatsen dichtbij het terrein vol zijn, wordt je naar een parkeerplaats geleid iets verder weg. Vanaf hier rijdt een gratis pendeldienst.
3Zijn er taxi standplaatsen?
Er zijn beperkt taxi’s beschikbaar na afloop van CuliNESSE. Je kunt ook gebruik maken van Euro Bob, die je in jouw eigen auto naar huis rijdt. Meer info op www.culinesse.nl/locatie
4Is er een fietsenstalling?
Ja, recht voor de ingang van het festivalterrein is een fietsenstalling te vinden.

MINDERVALIDEN

1Is het terrein geschikt voor mindervaliden?
Het terrein is voorzien van houten looppaden, ook geschikt voor rolstoelen. Let er wel op dat er kleine hoogteverschillen zijn tussen de looppaden/terrassen en het terrein zelf.
2Zijn er speciale kaarten voor mindervaliden?
Er zijn geen speciale entreekaarten voor mindervaliden.
3Zijn er mindervaliden toiletten aanwezig?
Bij de EHBO is een mindervalidentoilet beschikbaar.
4Zijn er aparte parkeervoorzieningen voor mindervaliden?
Mindervaliden kunnen met een gehandicaptenparkeerkaart parkeren op P1, dichtbij de ingang van CuliNESSE, ingang aan de Siciliëboulevard. Volg de aanwijzingen naar P1.
5Kan ik krukken meenemen op het festivalterrein?
Het is toegestaan om loopkrukken mee te nemen op het terrein.

OVERNACHTEN

1Kan ik in de buurt overnachten?
Van der Valk Hotel Rotterdam Nieuwerkerk biedt een speciaal CuliNESSE-arrangement. Neem contact op voor alle informatie: +31(0) 180 32 11 03 of www.hotelnieuwerkerk.nl

KIDS

1Hebben kinderen toegang tot CuliNESSE?
Ja, kinderen mogen mee naar CuliNESSE. Kids t/m 2 jaar hebben gratis toegang. Kids van 3 t/m 12 jaar hebben toegang met een speciaal kids-ticket. Jeugd van 13 t/m 17 jaar kan gebruik maken van het jeugdticket. Volwassenen vanaf 18 jaar hebben toegang met een regulier ticket. Let op: Personen jonger dan 18 jaar mogen het evenement uitsluitend betreden of verlaten onder begeleiding van een ouder of voogd (tenminste 30 jaar oud). Maximaal 3 kinderen per begeleider.
2Kidspaviljoen
Er zijn allerlei activiteiten voor kinderen te doen onder professionele begeleiding. CuliNESSE is niet verantwoordelijk voor de begeleiding van de kinderen.
3Kids trefpunt
Spreek een trefpunt af met je kinderen op CuliNESSE, bijvoorbeeld bij het Kidspaviljoen. Zie voor de locatie van het Kidspaviljoen de plattegrond. Spreek een plek af, mochten je kind en jij elkaar onverhoopt kwijtraken.
4Extra tip
Voorzie je kind tijdens CuliNESSE van een polsbandje met telefoonnummer.

PERSAANVRAGEN EN ACCREDITATIES

1Mag ik zomaar fotograferen op het terrein van CuliNESSE?
Om met professioneel materiaal te fotograferen heb je een pers accreditatie nodig. Zonder deze accreditatie is het niet toegestaan film- en fotocamera’s mee te nemen op het terrein. Voor een aanvraag kun je contact opnemen via info@culinesse.nl of via www.culinesse.nl/media.
2Ik wil graag publiceren over CuliNESSE en kom graag in contact met de organisatie
Neem contact op met de organisatie via info@culinesse.nl of ga naar www.culinesse.nl/media voor het contactformulier.
3Ik ben op zoek naar beeldmateriaal van CuliNESSE
Via www.culinesse.nl/media kun je hoge resolutie beelden downloaden van het festival. Deze zijn te gebruiken mét vermeldeing van de fotograaf. Zit hier niet tussen wat je zoekt? Neem contact op met de organisatie via info@culinesse.nl.
4Ik wil graag een persbericht ontvangen van CuliNESSE
Via www.culinesse.nl/media kun je de meest recente persberichten downloaden van het festival. Ben je op zoek naar andere informatie of wil je opgenomen worden in de perslijst van CuliNESSE? Neem contact op met info@culinesse.nl.

VOUCHERS UIT CORONATIJD

1Ik heb mijn ticket(s) 2020/2021 omgewisseld naar een voucher. Waar kan ik deze inwisselen?
Je kunt de voucher inwisselen in de ticketshop. De voucher is geldig op het gehele aanbod in de shop. Je kunt de voucher inwisselen t/m 31 december 2024.
2Ik heb niet het hele bedrag van de voucher opgemaakt. Wat kan ik doen met het restbedrag?
Vouchers kunnen niet worden omgezet in geld. Blijft er geld over op jouw voucher? Dan kun je het overige tegoed voor een andere editie inzetten of bijvoorbeeld munten via de ticketshop kopen. De voucher is geldig t/m 31 december 2024, volgend jaar inwisselen is dus ook een mogelijkheid.
3Hoe voorkom ik ticketoplichting?
Elk ticket van CuliNESSE heeft een unieke barcode die slechts één keer gescand kan worden. Voorkom teleurstellingen en zorg dat er geen kopieën van gemaakt kunnen worden. Koop je tickets daarnaast via onze eigen ticketshop of via TicketSwap. Koop geen tickets via Marktplaats of andere aanbieders.
4Werken jullie met sneltesten of een vaccinatiebewijs?
CuliNESSE gaat open volgens de richtlijnen van de overheid die op dat moment gelden, zodat iedereen veilig kan komen genieten. We moeten er daarom ook rekening mee houden dat de overheid een sneltest of vaccinatiebewijs verplicht kan stellen. Dit vinden wij niet ideaal, maar we zullen er ons aan houden als dit ervoor zorgt dat we het festival kunnen organiseren.